top of page
  • Sandy Cornelis

Van peeling naar resurfacing

Bijgewerkt op: 21 apr. 2021

Voor wie denkt dat een peeling alleen maar is bedoeld om de bovenkant van de huid gladder te maken en dat er verder niks in de huid gebeurt: lees vooral verder.

Want Sandy Cornelis van Skin Cosmetics kan je haarfijn het tegendeel uitleggen. “Dat was vroeger misschien zo, maar anno 2021 kan je met een peeling juist heel veel veranderen in de huid”. In mijn instituut werk ik dan ook met de nieuwste generatie peelings: resurfacings.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen de huid alleen te peelen. Met fruitzuren of door middel van microdermabrasie. “Er zijn vele mogelijkheden”, met een peeling haal je inderdaad de bovenste huidlaag weg en daarmee verbeter je het opnamevermogen van de huid. Daarna moet je alsnog weten welke werkstoffen je kiest om ergens te komen qua resultaat.” Maar de nieuwe generatie peelings werkt anders. “Een moderne peeling peelt, maar brengt óók werkstoffen in de huid waardoor je huid anders gaat functioneren. “Gewone peelings zijn vrij universeel. Je kan ze voor van alles en nog wat inzetten. De werkstoffen die je daarna gebruikt bepalen het resultaat. Bij een resurfacing doe je twee-in-een: je bent de huid gladder aan het maken, maar tegelijk sluis je allerlei werkstoffen via geavanceerde deliverysystems dieper in de huid. Dat betekent dat je specifieke peelings krijgt voor bijvoorbeeld verjonging of acne. Ik kies samen met jou dus van tevoren al welke peeling ik gebruik.” Voorbeelden van werkstoffen zijn retinol, niaciamide en pycnogenol.

DIKKE PLUS Een groot voordeel is dat ik heel gecontroleerd te werk gaat waardoor je sneller resultaat krijgt. “Met een resurfacing activeer je de celdeling precies zoals jij het wilt. Als je aan de bovenkant iets weghaalt, maakt de huid aan de onderkant versneld nieuwe cellen aan. Die nieuwe cellen gaan gelijk al functioneren zoals jij dat wilt doordat je tegelijk werkstoffen in de huid brengt. De babycellen worden geherprogrammeerd waardoor ze gezond functioneren. Het resultaat is dat je huid sneller opknapt en je dus op kortere termijn huidverbetering krijgt.” Het resultaat is ook stabieler: “Normaal werken we van buiten naar binnen. Dankzij de delivery-systems werk je ook van binnenuit doordat de werkstoffen vanuit de diepte gaan werken. Daardoor houdt het resultaat langer aan.” Nog een voordeel is de milde benadering: “Omdat je twee-in-een werkt, hoef je niet veel trauma te krijgen voor veel resultaat, dat is een dikke plus.” Geen lange recuperatietijd voor jouw huid dus.

KRACHT Alles staat of valt met het gekozen deliverysystem. “Het delivery-system van pHformula is volledig wetenschappelijk onderbouwd en gepatenteerd. Daar ligt echt hun kracht.” De peelings van pHformula zijn al langer met recht resurfacings te noemen. Het zijn al bijna complete behandelingen op zich, met de focus op huidverbetering, acne, hyperpigmentatie of skintightening. “We hebben ook mooie behandelingen om een vermoeide uitstraling kwijt te raken. En het zijn allemaal behandelingen van een uur”, en kosten €90,00.

Indien u deze prachtige behandeling wil ontdekken kan u me steeds contacteren.


Liefs, Sandy

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page